Mikkel Andersen vinder dansk guld i armbrydning

De danske mesterskaber i armbrydning havde to grønlandske deltagere, da armmusklerne blev spændt i Arden i weekenden.
Mikkel Andersen 2021
Mikkel Andersen i rød t-shirt sammen med grønlandske tilskuere Foto © : Mikkel Andersen
Skrevet af Noah Mølgaard
11. oktober 2021 09:49

Grønland har igen fået dansk mester i styrkesport.

Mikkel Andersen fra Ilulissat har nemlig vundet guld i armbrydning, der også kaldes i armwrestling i vægtklassen under 78 kilo med højre arm. Hans venstre arm havde også styrke nok til at sikre sølvmedalje.

- Jeg vandt også i supermatchen, hvor man har fem dueller mod samme modstander. Der vandt jeg med 3-0 over min modstander. Så udbyttet blev godt som jeg er meget glad for, fortæller Mikkel Andersen til KNR.

Han har tidligere deltaget i danske mesterskaber og har inden de danske mesterskaber været spændt på, hvor langt hans nuværende træningstilstand ville række.

Publikum gav styrke

Der var 17 deltagere i vægtklassen under 78 kilo.

- Der var flere deltagere som jeg mødte første gang. Nogle gav god modstand, siger Mikkel Andersen.

- Men mig og den anden grønlandske deltagere Nuka Hansen fik god opbakning fra grønlandske tilskuere og det fik stor betydning, siger den nybagte danske mester.

Nuka Hansen fra Ilulissat kom ellers med i supermatch, hvor der er fem dueller mod samme modstander, hvor den der får flest sejre vinder. Nuka tabte knebent med 2-3 i sin supermatch.

Marginaler kan blive afgørende for udfaldet i duellerne, hvor muskler kommer på hårdt arbejde i de få sekunder duellerne varer.

- Jeg har lagt stor vægt på hurtighed under de netop afsluttede konkurrencer. Jeg har også luret mine modstandere af for at finde ud af, hvordan jeg skulle gribe duellerne an, slutter Mikkel Andersen.