Mikael Thinghuus stopper hos Royal Greenland

Direktør for Royal Greenland Mikael Thinghuus fratræder sin stilling i løbet af sommeren. Det har han aftalt med fiskerikoncernens bestyrelse.
- Min tid i Royal Greenland er et af højdepunkterne i mit liv, siger Thinghuus.
Skrevet af Bibi Nathansen
17. januar 2022 10:32

Efter 11 år som administrerende direktør for Royal Greenland har Mikael Thinghuus aftalt med selskabets bestyrelse, at han fratræder stillingen i løbet af sommeren 2022.

Det skriver fiskerikoncernen i en pressemeddelelse.

Thinghuus tiltrådte stillingen ved årsskiftet 2010/2011 på et tidspunkt, hvor Royal Greenland befandt sig i en dyb krise såvel finansielt som strategisk. I tiden siden da har selskabet gennemgået en forvandling – finansielt, kommercielt og strategisk.

I løbet af perioden er store underskud vendt til solide overskud.

LÆS OGSÅ Kuupik: Redegørelse giver intet entydigt svar

Over halvdelen af de aktiviteter, Royal Greenland drev i 2011, er frasolgt.

Indtjeningen fra de salg er blandt andet brugt til at tilbagebetale den halve milliard danske kroner, selskabet modtog fra ejeren, det grønlandske Selvstyre, i forbindelse med krisen i 2010.

Mikael Thinghuus, som fylder 60 i juni 2022, er efter gode og grundige overvejelser nået frem til, at det er ved at være i både Royal Greenlands og hans egen interesse at der findes friske kræfter til hans stilling.

- Min tid i Royal Greenland er et af højdepunkterne i mit liv, siger Thinghuus og fortsætter:

- Jeg er stolt af det arbejde, vi har gjort, og af det, vi har skabt. Royal Greenland er i dag en meget robust virksomhed, som ved hvor den skal hen – så jeg er komplet fortrøstningsfuld i forhold til selskabets fremtid, siger Thinghuus.

Selskabets formand, Niels de Coninck-Smith, udtaler:

- Vi har nu netop iværksat et bredt og professionelt search efter en efterfølger. Det kommer sikkert til at tage et stykke tid, men den aftale, vi har indgået med Mikael Thinghuus, giver os god fleksibilitet i forhold til eksekvering af dette search, idet han vil bistå Royal Greenland i en forholdsvis lang periode.