Midnatsorientering i Ilulissat

De næste tre dage er Ilulissat centrum for orienteringssporten i Grønland. Onsdag afholdes de nordgrønlandske mesterskaber, på torsdag er der Nationaldagsløb, og det hele kulminerer fredag aften kl. 23.00 med ”Arctic Midnight Orienteering”.
Skrevet af Peter Troelsen
20. juni 2012 08:45

Der er lidt for enhver smag onsdag og torsdag, hvor både unge og gamle kan få stillet lysten til orienteringsløb på baner af forskellig sværhedsgrad. Fredag er for de seje løbere, hvor der bliver stillet krav til både udholdenhed og orienteringsevne.

”Arctic Midtnight Orienteering” er et individuelt løb som har snert af det ekstreme, fordi det er langt i et fysisk hårdt terræn. Løbet foregår i den arktiske, nat hvor pandelamper er overflødige i en næsten mennesketom, men storslået natur uden træer. Der er baner fra godt fem km og op til den virkeligt svære bane på 19,8 km. Fælles for dem alle er, at det ikke er noget for nybegyndere.

Lørdag afsluttes de tre dages anstrengelser med en stor gallafest i Ilulissathallen, hvor der også overrækkes præmier til vinderne af de tre løb.