Michael Rosing vil have klare klimamål

Både Inuit Ataqatigiit og Demokraterne efterlyser klare klimamål fra Naalakkersuisut, efter at Naalakkersuisut har bedt om at stå uden for klimaaftalen fra Paris. Naalakkersuisoq for miljø Mala Høy Kúko henviser til koalitionsaftalen.
- Så ville vi kunne melde klart ud, at vi deltager i klimakampen, selvom den specifikke måde som klimaaftalen fra Paris er skruet sammen på ikke rigtig fungerer for os, siger Michael Rosing. Foto © : Helle Nørrelund Sørensen
21. april 2016 17:19

- Jeg har fuld forståelse for argumenterne for, at vi tager forbehold. Der hvor jeg har et problem, det er, at selvom vi ikke er en del af aftalen, kunne vi jo godt sætte vores eget mål, siger Michael Rosing fra Demokraterne og formand for miljø- og fredningsudvalget.

I lighed med formanden for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, opfordrer han Naalakkeruisut til at fremsætte mål for, hvor meget CO2 Grønland vil udlede i fremtiden, selvom Grønland ikke kommer med i klimaaftalen fra Paris.

Læs også Alternativet: Grønland burde være med i klimaaftalen

- Så ville vi kunne melde klart ud, at vi deltager i klimakampen, selvom den specifikke måde som klimaaftalen fra Paris er skruet sammen på ikke rigtig fungerer for os, siger Michael Rosing.

Naalakkersuisoq for Natur, miljø og justitsområdet, Mala Høy Kúko, henviser til Naalakkersuisutpartiernes koalitionsaftale:

 - Her er det målet, at vi i Grønland inden 2024 forsyner os selv med ren energi. Og den målsætning arbejder vi i Naalakkersuisut serøst med, siger Mala Høy Kúko.

Læs også Vittus: Klimaaftalen er unfair for Grønland

Michael Rosing mener dog, at det i lige så høj grad handler om at udarbejde en plan for, hvordan målet om et grønnere Grønland skal nås.

Der er jo ikke noget i vejen for, at vi sætter et mål for, at den industri, boligmasse og transportinfrastruktur vi har i dag, de skal nedbringe sit CO2-udslip, siger Michael Rosing.