KØBENHAVN Mentorprojekt for grønlændere sikret kommunale midler

En halv million kr. fordelt over de næste 3 år. Det blev resultatet af inklusionsprojektet ILIK's ansøgning til København Kommunes pulje ”Støtte til frivilligt socialt arbejde”, skriver Det Grønlandske Hus i København i en pressemeddelelse.
Foto © : ILIK
Skrevet af Thomas Munk Veirum
16. december 2016 10:11

ILIK er et inklusionsprojekt, der tilbyder praktisk og social hjælp for grønlændere, som er flyttet til Danmark. Gennem ILIK knyttes borgeren en frivillig mentor, som kan hjælpe med eksempelvis udfordringer på studiet, med jobsøgning eller med etablering af netværk.

- Med udløbet af strategien for udsatte grønlændere, og det stadigt stigende antal grønlændere i København, er der behov for en indsats, der tager hånd om de nytilkomne og sikrer en tryg og god opstart i København, står der i begrundelsen fra kommunens socialudvalg ifølge meddelelsen.

LÆS OGSÅ Ny mentorordning skal hjælpe studerende i Danmark

Beløbet gør det muligt at styrke ILIKs arbejde endnu mere. Bevillingen fra Københavns Kommune i 2016 lød på 90.000 kroner og i 2015 på 50.000 kr.

- ILIK har til formål at støtte den enkelte til at kunne hjælpe sig selv. Projekts opbygning gør det muligt at lave en unik indsats i kraft af, at vores indsats er forbyggende, samt at relationen mellem deltager og mentor bygger på frivillighed, siger projektets leder Mille Schiermacher.)

LÆS OGSÅ Nyt mentorprojekt godt fra start