Meningsmåling giver IA kanonvalg

En elektronisk meningsmåling blandt 2.296 Sermitsiaq-læsere, der blev offentliggjort mandag formiddag giver Inuit Ataqatigiit et kanonvalg. 49 procent - 1.146 stemmer får IA.
20. april 2009 13:05

Valgkommentator Steen Lund understreger, at undersøgelsen skal tages med et stort forbehold, da der er mange faldgruber i denne type af undersøgelser:

- Jeg testede selv meingsmlålingen søndag og må sige, der er flere forbehold, som bør tages, når man bedømmer meningsmålinger som denne. Jeg er med andre ord forbeholden over for det repræsentative i budskabet.

På både Sermitsiaq’s og KNR’s hjemmesider er det ofte de samme personer, som går ind og kommenterer. Det er også en bestemt befolkningsgruppe, der bruger internet. Når disse forbehold er gjort, er det alligevel interessant at notere sig den generelle stemning, der efterhånden præger den politiske indstilling her i landet i de seneste år.

Der har været en slingrende politisk kurs i Landsstyret - ikke mindst med de mange landsstyremedlemmer, som er gået ind og ud af ’Svingdøren’. Jeg er overbevist om, det har medvirket til at svække vælgerbefolkningens tillid til politikerne og det endda i en sådan grad, at vælgerne nu vil se nye landspolitikere på banen, siger Steen Lund.

Stemmefordelingen på Sermitsiaq’s hjemmeside giver Demokraterne 20 procent. Siumut får 19 procent. Attassut får 5 procent og Kattusseqatigiit Partiiat modtager 1 procent. Sorlaat Partiiat Løsgænger fik hver 1 procent.

Sermitsiaq offentliggør iøvrigt på fredag en repræsentativ meningsmåling, hvor HS-Analyse har spurgt 1000 vælgere over hele landet.