- Vi prøvede at åbne døren, men døren var bundet med et reb. Vi troede, at vedkommende holdt døren, så vi blev skræmt og løb væk, siger Aqqaluk Malik Therkeldsen.Foto: Frederiksen Ernst Peter

Medvirkende til civil anholdelse: Vi kunne ikke vente

Lørdag blev en mand i Paamiut anholdt efter at have skudt adskillige gange i bynært område. Det var Aqqaluk Malik Therkeldsen og hans venner, der foretog en civil anholdelse.

Lørdag aften udviklede sig dramatisk i Paamiut, da politiet modtog en anmeldelse klokken 18.12 om skyderi på havnen.

Selvom politiet var på sagen, endte det med en civil anholdelse. En af dem, som var med, er Aqqaluk Malik Therkeldsen.

- Vi regnede med, at vedkommende sov, da der var gået lang tid siden, at der blev affyret skud. Og vi fik at vide, at der først ville komme politi om 10 timer, siger Aqqaluk Malik Therkeldsen.

Aqqaluk Malik Therkeldsen var der ikke selv, da vedkommende affyrede skudene, men han gik hen til sine venner, der befandt sig i nærheden af manden, som affyrede skud.

På det tidspunkt var manden i et skur. Først kiggede de ind af vinduet, men de kunne ikke se vedkommende.

Manden sov i sofaen

- Vi prøvede at åbne døren, men døren var bundet med et reb. Vi troede, at vedkommende holdt døren, så vi blev skræmt og løb væk, siger Aqqaluk Malik Therkeldsen.

De samlede to venner mere og vendte tilbage til skuret og forsøgte at skære rebet over med en kniv. Det lykkes dog ikke, og i stedet måtte de finde en sav til at bruge.

- Vedkommende sov i sofaen, og våbnet var lagt ned på gulvet. Jeg tog våben med udenfor og mine venner blev hos ham. Vi snakkede sammen med ham, og på det tidspunkt var han faldet ned, siger Aqqaluk Malik Therkeldsen.

De ringede derefter til politiet, der kom og foretog anholdelse af den formodede gerningsmand.

Uvist om der vil komme efterspil

Selvom om aftenen endte mere roligt, end den var begyndt, var de fire venners handlinger fuldkommen imod politiets anbefalinger i sådanne situationer.

Det fortæller vagtchef i Grønlands Politi, Mads Lynge.

- Der var desværre nogle civile borgere, som blandede sig i politiet arbejde. De var blevet anmodet om at forlade stedet, men de valgte ikke at lytte til vores anvisninger og alligevel gå ned og tage sagen i egen hånd. Det vil jeg gerne understrege, at vi fraråder kraftigt. at folk gør, fordi de bringer sig selv i fare, siger Mads Lynge.

Den formodede gerningsmand til skyderierne er nu tilbageholdt i 25 dage, mens politiet efterforsker sagen videre.

Vedkommende er sigtet for trusler mod tjenestemand i funktion samt flere forhold for hærværk. Han har både sigtet på en politibetjent i Paamiut samt skudt på adskillige skure i byen.

Det er forsat uvist, om der kommer et efterspil for de personer, som anholdt vedkommende.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt