Medie: Royal Arctic Line vil sælge to nybygninger

Royal Arctic Line har besluttet at sætte de to mellemklasse-enheder i sin igangværende nybygningsserie til salg - endnu før de nåede at ramme rederiets flåde. Det skriver onlinemediet Søfart.dk
Den ene af de to nu 108-TEU enheder fra Remontowa, som RAL har sat på salgslisten. Aktuelt 'Jonathan Arctica', som skibet blev "forhåndsnavngivet". Foto © : Jacob Strøm/RAL
Skrevet af Simon Uldum -
19. august 2016 10:24

Royal Arctic Line har sat to ud af fem containerskibe til salg, som det polske skibsværft Remontowa skal levere til rederiet. Et af skibene er i følge Søfart.dk 'Jonathan Arctica'. Et af de to skibe, der er sat til salg, skulle have erstattet det skibet Pajuttaat, der er bygget i 1979.

LÆS OGSÅ Medie: RAL dropper to nye skibe

- Vi kan bekræfte, at de to enheder er sat i markedet. Det skal ses som en del af et større forhandlingskompleks med værftet, som endnu pågår. Det sker i øvrigt i en god og konstruktiv dialog, men mere om den sag kan vi ikke udtale os om på nuværende tidspunkt. Ej heller om, hvad det reelt betyder for fremtidige planer, udtaler administrerende direktør i Royal Arctic Line, Verner Hammeken, til Søfart.dk.

Læs også BILLEDER Fem nye RAL-skibe søsættes i Polen

Royal Arctic Line indgik i 2013 en aftale med det polske værft om bygning af fem specialskibe til rederiet, et stort containerskib - Malik Arctica - et videreudviklet søsterskib til Mary Arctica - samt fire bygdeskibe.

Det første af de små containerskibe, Ivalo Arctica, blev i marts leveret til rederiet, men måtte sendes retur til værftet i Gdansk for at få rettet tekniske fejl.