Sermitsiaq.AG skriver, at Pele Broberg fjernes fra udenrigsområdet, men fortsat skal være ansvarlig for erhverv, handel og klima. Den beslutning skulle ifølge avisens oplysninger være taget fredag. Foto: Malik Brøns / KNR

Medie: Pele Broberg mister udenrigsområdet 

Sermitsiaq.AG skriver søndag, at Pele Broberg bliver fjernet som naalakkersuisoq for udenrigsanliggender. Avisen henviser til pålidelige kilder. 

Udenrigsområdet får en ny naalakkersuisoq.

Det skriver Sermitsiaq.AG søndag i en artikel, som er baseret på oplysninger fra "pålidelige kilder".

Oplysningerne er altså endnu ikke bekræftet fra officiel side.

Avisen skriver, at Pele Broberg fjernes fra udenrigsområdet, men fortsat skal være ansvarlig for erhverv, handel og klima.

Den beslutning skulle ifølge Sermitsiaq.AGs oplysninger være taget fredag. 

LÆS OGSÅ Efterårssamlingen skudt i gang: Ikke et ord om Broberg i åbningstalen

Dermed lader det til, at det får konsekvenser for Pele Broberg (N), at han i sidste uge sagde til den danske avis Berlingske, at kun folk med inuit-baggrund skal kunne stemme ved en fremtidig afstemning om selvstændighed.

Formanden for naalakkersuiut, Múte B. Egede (IA), var hurtigt ude med et dementi, hvor han gjorde klart, at Brobergs udtalelser ikke var udtryk for naalakkersuisuts politik. 

Kort efter erklærede koalitionens støtteparti Atassut, at det ikke længere havde tillid til Broberg og ønskede en rokade

Rokade på vej

Fredag sagde Múte B. Egede, at han først i begyndelsen af den kommende uge vil kommentere på, om Brobergs udtalelser får konsekvenser for naalakkersuisut. 

- Jeg har sagt, at jeg har sendt en anmodning til Inatsisarts formandsskab om sammensætningen af Naalakkersuisut, der skal behandles i starten af næste uge, sagde han til KNR og uddybede:

- Anmodningen handler om omorganisering. Og om at indsætte en ny naalakkersuisoq for børn og unge, sagde Múte B. Egede med henvisning til Eqaluk Høegh (IA), der gik af som naalakkersuisoq for børn og unge for en måneds tid siden.

Søndag eftermiddag kom punktet "Valg af Naalakkersuisut" på dagsordenen for efterårssamlingens anden mødedag, hvilket er i morgen mandag.

KNR forsøger at få oplysningen om, at Pele Broberg mister udenrigsområdet bekræftet.

Det har endnu ikke været muligt. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt