Flere steder i Grønlands fjeld gemmer sig kostbare, sjældne jordarter, som producenterne af elektronik gerne vil opkøbe.Foto: Bluejay Mining

Medie: Milliardærer investerer i jagten på Grønlands råstoffer

En række af verdens rigeste personer investerer i udvindingen af Grønlands råstoffer.

Det er ikke gået næserne forbi på en række af verdens rigmænd, at Grønlands fjeld og undergrund rummer værdifulde råstoffer.

Ifølge det amerikanske medie CNN har en gruppe milliardærer kastet penge ind i jagten på at finde en af verdens største forekomster af sjældne jordarter i Grønland, som skal bruges i teknologien bag den grønne omstilling.

Det er personer som Bill Gates, Michael Bloomberg og Jezz Bezos, som ifølge CNN har investeret i det amerikanske selskab, Kobold Metals. 

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut skubber forslag om Paris-aftale til efteråret

Et selskab, der samarbejder med Bluejay Mining, som i øjeblikket har gang i fire projekter i Grønland, henholdsvis på Dundas, i Disko-Nuussuaq, Kangerluarsuk og Thunderstone.

Mulighederne for at udvinde de sjældne jordarter til elektronikbranchen sker på grund af klimaforandringerne. Og det er både godt og skidt, siger administrerende direktør for Bluejay Mining, Bo Møller Stensgaard, til CNN. 

LÆS OGSÅ Potent mineselskab begynder mineralefterforskning efter nikkel

- Det er en bekymring at være vidne til konsekvenserne og påvirkningerne fra klimaændringerne i Grønland.

- Men generelt set har klimaændringer samlet set gjort efterforskning og minedrift i Grønland lettere og mere tilgængelig. 

Det er uvist, hvor mange penge gruppen af rigmænd har investeret i jagten på sjældne jordarter i Grønland.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl