Medie: Facebook planlægger at skifte navn i næste uge

Efter rebranding vil Facebooks app ifølge medie blive placeret under et moderselskab med et nyt navn.
Facebook planlægger ifølge mediet The Verge at skifte navn i næste uge som del af en større rebranding. (Arkivfoto) Foto © : Dado Ruvic/Reuters
Skrevet af Ritzau
20. oktober 2021 10:48

Selskabet Facebook planlægger angiveligt at rebrande sig selv ved at skifte navn i næste uge.

Det skriver teknologimediet The Verge tirsdag.

Mediet citerer en kilde, der angiveligt har direkte kendskab til sagen.

Ifølge The Verge vil Facebooks administrerende direktør og grundlægger, Mark Zuckerberg, afsløre det nye navn på en konference den 28. oktober. Men det kan også ske før, skriver mediet.

Facebook oplyser tirsdag, at mediet ikke ønsker at kommentere på "rygter eller spekulation".

Nyheden om navneskiftet kommer på et tidspunkt, hvor den amerikanske regering har øget fokus på arbejdsgangene hos Facebook.

Både republikanere og demokrater er på det seneste gået i flæsket på Facebook, som de blandt andet har beskyldt for at drive ulovlig monopolvirksomhed.

Selskabet er også blevet beskyldt for at se stort på Instagrams negative indvirkninger på især yngre piger, og situationen illustrerer meget godt den voksende vrede mod Facebook i Kongressen.

Det er ikke unormalt, at amerikanske teknologivirksomheder skifter navn i forbindelse med, at de afsøger nye forretningsområder.

I 2015 etablerede Google for eksempel moderselskabet Alphabet for at udvide selskabet ud over sin berømte søgemaskine og reklamevirksomhed.