Massiv strømafbrydelse i Nuuk: Mulig kabelbrud er årsagen

Nukissiorfiit formoder, at det er et kabelbrud, der er årsagen til den massive strømafbrydelse i Nuuk. Nukisisorfiit arbejder på sagen.

Julelysene og andet elektronik er stadig slukket i Nuuk.

Ifølge Grønlands Politi, så formoder Nukissiorfiit, at det er et kabelbrud, der er årsagen til den massive strømafbrydelse.

Siden mandag klokken 23 har der nemlig været slukket i hele byen. Nukissiorfiit arbejder på sagen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er ikke alene strømmen der er nede, flere steder i byen løber der ikke vand ud af vandhanerne.

KNR har forsøgt at få fat på Nukissiorfiit, men uden held indtil videre. Energidirektør, Kaspar Mondrup oplyser til KNR, at han ikke vil stille op til interview lige nu, på grund af hans opgaver i beredskabet. Det er heller ikke lykkes for KNR at få andre i selskabet til at udtale sig om situationen.

Selskabet henviser istedet til deres hjemmesiden, det er også muligt at følge med på Nukissiorfiits facebookside. Nukissiorfiits facebookside er på skrivende stund, ikke blevet opdateret siden klokken 6.53 tirsdag morgen.

LÆS OGSÅ Grønlands Politi: Nukissiorfiit arbejder på nødstrøm til Nuuk

Tusass oplyser, at internetforbindelser er nede, men at flere telefonforbindelser er genåbnet, og der arbejdes på løbende at genoprette Tusass’ tjenester i takt med, at Nukissiorfiit etablerer strøm.

- Tusass kører på nødstrøm, og derfor er forbindelserne ustabile, og borgerne skal muligvis forsøge med flere opkald, skriver politiet på vegne af Tusass.

Hvis du skal i kontakt med politi eller brandvæsenet skal folk tage personlig kontakt på politiets og brandvæsenets lokalstationer eller til kommunefogederne i bygderne.

Sundhedsvæsenet tager i hele landet imod akutte henvendelser ved personligt fremmøde - i det omfang det ikke er muligt at komme igennem telefonisk.

I nødstilfælde kan borgerne kontakte Aasiaat Radio på 112. Tusass oplyser, at forbindelsen er aktiv, men kan være ustabil. Derfor kan det være nødvendigt at ringe op flere gange.

Man kan forvente, at politiet kommunikere via medierne og særligt KNR Radio.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl