Foto: KNR / Malik Brøns

Massiv strømafbrydelse i Nuuk: Kommunen er til rådighed til hjælp af ældre og svage

Man kan møde op på kommunen i Nuuk, hvis man ønsker hjælp til ældre og svage borgere.

Der er stadig slukket i Nuuk.

Grønlands Politi skriver i en pressemeddelelse, at pårørende til ældre og svage borgere, der i forvejen ikke får pleje af kommunen, kan møde op til kommunens rådhus for at få hjælp.

Strømafbrydelsen har gjort, at der er flere steder i byen, der mangler strøm og varme. Der løber heller ikke vand ud af vandhanerne.

Sundhedsvæsenet og Kommuneqarfik Sermersooq beder pårørende, om at være ekstra opmærksomme på, om deres ældre og svage har behov for akut hjælp fra kommunen.

Der vil være personale til stede i kommunen til at tage imod henvendelser.

LÆS OGSÅ Massiv strømafbrydelse i Nuuk: Mulig kabelbrud er årsagen

I de områder det er muligt for borgerne at ringe, kan Kommuneqarfik Sermersooq også kontaktes på +299 367281, hvis man har behov for hjælp.  

Hvis du skal i kontakt med politi eller brandvæsenet skal folk tage personlig kontakt på politiets og brandvæsenets lokalstationer eller til kommunefogederne i bygderne.

Sundhedsvæsenet tager i hele landet imod akutte henvendelser ved personligt fremmøde - i det omfang det ikke er muligt at komme igennem telefonisk.

I nødstilfælde kan borgerne kontakte Aasiaat Radio på 112. Tusass oplyser, at forbindelsen er aktiv, men kan være ustabil. Derfor kan det være nødvendigt at ringe op flere gange.

Man kan forvente, at politiet kommunikerer via medierne og særligt KNR Radio.

Kommuneqarfik Sermersooq er i kontakt med de ældre og svage borgere, som normalt for hjælp af kommunen eller er anbragt på alderdomshjem.   Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl