Massiv kritik af Landsstyrets beslutning

Selv om Lars-Emil Johansen nu har trukket sig fra den Air Greenland bestyrelsespost som Landsstyret ellers havde udnævnt ham til, så har Landsstyrets beslutning om at indsætte ham i bestyrelsen mødt massiv kritik hos det øvrige Landsting.

Demokraternes formand Jens B. Frederiksen sagde inden udmeldingen om, at Lars-Emil havde trukket sig, var kommet frem.

- At Siumut nu placerer Lars-Emil Johansen på den her post. Det viser jo med tydelighed hvad vi kan forvente os hvis Siumut fortsat skal være ved magten. Det vil sige at man giver pladser til hinanden og ser stort på de erhvervsmæssige kvalifikationer. Vi skal have professionelle bestyrelser for at Grønland kan komme fremad. Siger Jens B. Frederiksen

Også Inuit Ataqatigiits Juliane Henningsen var forarget over Landsstyrets beslutning, som hun mener tilsidesætter erhvervsmæssig professionalisme og ligestilling.

- Jeg mener det er det værst tænkelige, der er sket i forhold til ligestilling og i forhold til den professionalisering, som vi har set. Det er en tilbagevenden til den politiske styring af offentlige selskaber, som vi med alle kræfter forsøger at komme væk fra. Siger Juliane Henningsen.

Formanden for Landstingets infrastrukturudvalg Godmann Rasmussen blev slet ikke hørt i forhold til beslutningen. Han siger:

- Når vi efterlyser velfungerende virksomheder, er det virkelig svært at se, hvad beslutningen om at indsætte Lars-Emil Johansen i bestyrelsen skal gøre godt for. Bestyrelsen fungerede jo godt, som den allerede var sammensat.

Indenfor Landsstyrekoalitionen selv beklager også Landsstyremedlem Finn Karlsen (Atassut), at bestyrelsen ikke kunne fortsætte som hidtil.

- Den fungerede jo godt og vi har set gode resultater, så jeg syntes, at det er ærgerligt, at den ikke kan fortsætte som hidtil.

Han erkender dog også at have godkendt valget af Lars-Emil Johansen som nyt bestyrelsesmedlem, på baggrund af hans lange politiske erfaring.

Også formand for Kattusseqatigiit Partiiet Anthon Frederiksen beklager beslutningen om at indsætte Lars-Emil Johansen, da partiet ikke mener han besidder de rette kvalifikationer til posten.

Det er endnu uvist om det afsatte bestyrelsesmedlem Julia Pars nu bliver genindsat efter, at Lars-Emil Johansen nu har trukket sig fra posten.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt