AWG2016 Masser af aktiviteter til skolebørn under AWG

Skolebørnene i Nuuk har fri fra normal skolegang i den uge Arctic Winter Games 2016 løber af stablen. Men eleverne fra 4. til 10. klasse behøver ikke kede sig af den grund.
Skrevet af Karsten Sommer
18. februar 2016 07:55

AWG-arrangørerne tilbyder nemlig eleverne en lang række unikke og gratis workshops, hvor de kan opleve mange spændende ting.

En workshop er små værksteder, hvor skolebørn i et par timer hver dag kan lære om et bestemt emne eller prøve ting de aldrig har prøvet før,  sammen med andre elever på tværs af folkeskolerne i Nuuk.

60 kunstnere, musikere, sportsudøvere, skuespillerstuderende og mange flere vil frivilligt stå for de mange workshops i AWG-ugen fra den 7. til og med den 10. marts.

Skolebørne kan blandt andet lære om musik med den populære gruppe Small Time Giants eller ungdomsidolet Nikolaj Lønstrup fra Qaqortoq.

Læs også Sådan følger du Arctic Winter Games hjemmefra

Skuespillereleverne fra Grønlands Nationalteater underviser i maskedans, og trommedansere fra både Grønland og resten af Arktis giver eleverne mulighed for at lære den kultur at kende.

Der bliver også workshops med undervisning i Arctic Sport og Dene Games, qajaqsejling, dans, billedkunst, film og meget andet.

- Vi er utrolig glade for at kunne præsentere disse fantastiske muligheder for at lære om sport og kultur, udtaler General Manager, Maliina Abelsen.

Skolebørnene har fået udleveret tilmeldingsblanketter til de mange workshops, som skal afleveres senest på fredag den 19. februar, oplyser den ansvarlige for AWG-kulturaktiviteterne, Ruth Montgomery.