Massakren i New Zealand gør indtryk, også i Nunavut

De muslimske samfund i Nunavut og Inuvialuit området sørger over New Zealand massakren. Men hændelsen vækker også blandede følelser hos dem.
Udenfor Moskeen i Iqaluit har nogle af byens indbyggere plantet små hjerter i sneen. Ibn Houssein fra moskeen udtaler til CBC North, at dette har hjulpet de lokale muslimer til føle sig beroliget. Foto © : Google Maps
19. marts 2019 11:31
Versionist Per Rosing

Der er flere muslimske samfund i de canadiske arktiske egne. Der findes moskeer i både Iqaluit og Inuvik.

I Iqaluit er der omkring 300 muslimer, og de er berørt af massakren i New Zealand.

Udenfor moskeen i Iqaluit har nogle af byens indbyggere plantet små hjerter i sneen. Ibn Houssein fra moskeen udtaler til CBC North, at dette har hjulpet de lokale muslimer til føle sig beroliget.

Men, siger Ibn Houssein videre, er flere muslimer samtidig er begyndt at diskutere deres sikkerhed i Iqaluit, hvor det ind imellem sker, at muslimer er udsat for anti-muslimsk hån.

LÆS OGSÅ Iqaluits første moske indviet

- Og det er bekymrende, for der findes så mange skydevåben i Iqaluit, siger han.

Syed Asif Ali, leder af Nunavuts islamiske sammenslutning, siger til CBC, at han håber, at denne tragedie vil få folk til at forstå, at der er et stort behov for solidaritet og tolerance blandt alle mennesker.

- Vi må erkende, at sådanne ideer eksisterer, og vi bliver nødt til at være på vagt og ikke ignorere folk med disse ideer, siger han.

Men langt de fleste indbyggere i Iqaluit er gode mennesker, siger Ibn Houssein og vi gør vores bedste til at støtte samfundet ved at uddele fødevarer hver lørdag til de Iqaluit beboere, der har behov.

- Vi håber at det er en måde til at bekæmpe islamofobi og vise, at vi er en del af samfundet her i Nunavut, siger han.