BILLEDER Martin Møller tager teten i ACR

En ribbensskade, mangelfuld træning og lang rejsetid til Sisimiut pga. vejret er ingen hindring for Grønlands bedste langrendsløber. Martin Møller har lagt sig suverænt i spidsen af Arctic Circle Race.
Skrevet af Camilla Dam
20. marts 2015 15:50

Efter de første 52,6 af de i alt 160 kilometer, som fordeles over tre etaper, kørte den forsvarende mester i mål i tiden 3.20,48 timer. Dermed fører han med næsten 29 minutter ned til for canadieren Tomas Caslavsky. Grønlandske Frederik Lundblad er små to minutter efter canadieren.

Læs også ACR-camp drillet af vejret

Løbet fortsætter lørdag med 53,5 km, hvor deltagerne på den 160 km lange distance slutter af med 53,9 km søndag.

På 100 km-distancen fører Vittus Heilmann med godt tre minutter ned til Pavia Tobiassen. Ivik Jensen er en time efter på tredjepladsen.

Hos kvinderne fører Kamila Borutova fra Canada den lange distance, mens det er et rent grønlandsk opgør på 100 kilometer-distancen. Her kørte Simigaq Broberg i mål i tiden 4.04,10 timer med Maliina Abelsen lige efter, mens Karen Vindfeld er nummer tre, godt fire minutter efter de førende.

De 138 deltagere fra 11 nationer har været begunstiget af milde vintertemperaturer omkring de -10 grader, solskin og ingen vind af betydning.

Se resultaterne her.