VIDEO Martin Møller i VM-form trods vejret

Langrendsløberen Martin Møller står foran sit femte VM, når verdenseliten mødes i den svenske by Falun fra den 18. februar til den 1. marts.
06. februar 2015 14:27

Men selvom han føler sig i rigtig god form, kunne forberedelserne frem mod mesterskabet godt have været bedre.

- De sidste par dage har det været regnvejr og blæsevejr (mandag og tirsdag i Nuuk, red.), så der har jeg mest trænet indenfor, forklarer han.

Så skiene fik en pause til fordel løbebåndet i motionscenteret.

- Jeg træner kondition på løbebåndet. Og så styrketræner jeg både arme, ben, mave og ryg, forklarer han.

Langsigtet plan frem mod mesterskab
Heldigvis er der igen kommet sne nok til at langrendssporet kan præpareres, og Martin Møllers træningsmængde er sat ned fem dage om ugen med et enkelt træningspas om dagen mod de vanlige to. Så formen kan peake til denne sæsons højdepunkt.

- I ugerne før konkurrence træner jeg mindre for at få et formmæssigt overskud, mens det er i opbygningsfasen nogle måneder før, hvor jeg træner hårdest. Så det er vigtigt at have planlagt det i god tid.

Læs også Brugseni støtter Martin Møller

- Jeg har stort set fulgt den plan, jeg lagde i efteråret. Jeg kunne ikke gøre det så meget bedre, så jeg føler mig meget sikker på, at jeg er i god form, siger Martin Møller.

Han planlægger at stille op i fire forskellige distancer til VM – 10 km fri, 30 km skiathlon, 15 km fri og 50 km klassisk.

Normalt er Martin Møller mest til langrendsløbernes kongedistance, 50 kilometeren, men den er i klassisk stil i Falun – det skifter fra mesterskab til mesterskab, så i år tror han på, det bedste resultat kommer på 15 km fri, som afvikles den 25. februar.

Karl-Peter Kristensen, som kommer fra Aasiaat men bor i Norge, skal til VM for første gang i de voksnes rækker.