Foto: Namminersorlutik Oqartussat

Martha Lund Olsen efterlyser handling fra Olsvig

Hvis man konstaterer, at der er alvorlige mangler i Kommune Kujalleqs forvaltning på børne- og unge området, så bør Naalakkersuisut gribe ind. Det mener den tidligere naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen.

Martha Lund Olsen stiller sig kritisk overfor den nuværende naalakkersuisoq for sociale anliggender.

- Jeg synes, det er nogle meget alvorlige udtalelser. Hvis en administration fungerer sådan, at man ikke kan sikre børns liv og helbred, så har det offentlige pligt til at handle, siger Martha Lund Olsen fra Siumut.

I en pressemeddelelse skrev naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig, at 'det sociale sektortilsyn har konstateret alvorlige mangler i kommunens forvaltning på børne- og ungeområdet, der kan indebære direkte risiko for udsatte børns liv og helbred'.

Derfor har det sociale sektortilsyn i januar lavet et ekstraordinært opfølgende tilsyn i kommunen, skriver naalakkersuisoq.

Martha Lund Olsen vil dog vide, hvorfor naalakkersuisut ikke griber ind nu, efter de konstaterer, at børns liv er i fare, og henviser til, at Naalakkersuisut har mulighed for at overtage styringen i en kommune, der ikke kan varetage børne-og ungeområdet.

- Hvis kommunerne ikke handler for at tilgodese børnenes behov, så kan man suspendere kommunens ansvarsområde, siger hun til KNR.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt