Múte B. Egede: Vaccinationer muliggør andre løsninger end nedlukning

Der er stadig flere, der bliver vaccineret. Det giver flere handlingsmulighder i forhold til coronavirus, mener Múte B. Egede.
Der er stadig flere, der bliver vaccineret. Det giver flere handlingsmulighder i forhold til coronavirus, mener Múte B. Egede. Foto © : Malik Brøns / KNR
Skrevet af Ivik Kristiansen
23. juli 2021 10:07

Man skal ikke være logget på de sociale medier særlig længe, før det går op for én, at der er mange der vil have lukket landet for at holde coronasmittekilder ude.

Formand for Naalakkersuisut, Múte B. Egede (IA), kan godt forstå bekymringen, i en tid, hvor der aldrig har været så mange mennesker herhjemme, der er smittet med covid-19.

- Jeg forstår det godt, fordi vi jo før har stoppet for rejserne flere gange, og taget skrappe midler i brug, siger Múte B. Egede til KNRs radioprogram Aasarpalaaq.

Situationen har ændret sig siden sidste år

Siden de første grønlandske coronatilfælde sidste år, har Naalakkersuisut lukket for udrejse fra Nuuk, og sidst fra Sisimiut og Qaqortoq.

LÆS OGSÅ Nuuk lukker: Det må du ikke fra klokken 16.00

Men meget er sket siden sidste år, og den situation, vi står i nu, er en anden, understreger Múte B. Egede.

- Rådgiverne mener, at situationen er anderledes i forhold til sidste år, på grund af de hastigt stigende antal vaccinationer. Det betyder, at vi kan forsvare os bedre. Og på den måde kan vi finde frem til midlertidige ordninger, uden at foretage en fuldstændig lukning af trafikken, siger Múte B. Egede.