BILLEDER Møller var hurtigst igen

Martin Møller var den hurtigste mand i feltet på både første, anden og tredjedagen.
03. april 2016 13:04

Martin Møller vinder Arctic Circle Race. Den stærke langrendsløber manifesterede endnu engang sin position, som landets stærkeste langrendsløber, da han i dag for tredje dag i streg var hurtigste mand i feltet.

Dermed blev han en ganske sikker vinder af den 20. udgave af Arctic Circle Race. En sejr der nu bringer Martin Møller op på hele syv sejre i Arctic Circle Race.

SE SAMTLIGE RESULTATER

På andenpladsen kom Frederik Petersen og derefter fulgte Erik Amundsen.

Kvinde i top fem

Hurtigste kvinde var Niviaq Chemnitz Berthelsen. Faktisk var hun også med i den samlede topgruppe og kom ind på en samlet femte plads i 160 kilometer gruppen.

Hos kvinderne kom Uiloq Slettemark og Johanne Nive Møller ind på de efterfølgende pladser.

Læs også Kæmpe interesse for Arctic Circle Race

Hurtigst på 100 kilometer ruten var Poul Petersen. Hos kvinderne var Nukarleq Jeremiassen først i mål.

Blandt deltagerne var som bekendt også Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik. Kronprinsen kom også helskindet i gennem de 160 kilometer skiløb. faktisk kom han ind på en samlet 52. plads efter mere end 16 timer med ski på fødderne.

Løbet er blevet endnu hårdere

Arctic Circle Race er kendt som et hårdt løb og vinderen Martin Møller, der debuteredei  løbet i 2003, fortæller, at det kun er blevet hårdere med årene.

- Dengang var der måske knap så mange bakker og noget fladere løjpe. De sidste fem år synes jeg i hvert fald, at ruten har været mere op og ned, så det er blevet et endnu hårdere løb, end det var dengang, siger Martin Møller til KNR.

Foruden de 160 kilometer skiløb som løberne skulle gennemføre, så måtte de også tage deres forholdsregler for ikke at blive kolde i de mange tremandstelte, der var stillet op i campen.

- Det har jo været koldt. Det har været omkring minus 20 om morgenen, så det har været koldt. Men jeg havde taget tre soveposer med og lagt dem ind i hinanden, så var der ikke noget problem, siger Martin Møller, der havde talt med Ujo Petersen.