Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Sermersooq: Mød på arbejde hver dag og få kontant bonus

Kommuneqarfik Sermersooq har taget konsekvensen af et højt sygefravær indenfor kommunens ældreområde og forhandlet en aftale på plads med SIK, der belønner de medarbejdere, der ikke er syge.

Medarbejdere, der ikke har fravær, får 1.000 kroner mere i lønningsposen:

- For det første så har vi problemer med sygefravær, fordi det er alt for højt, lyder det fra formanden for arbejdsmarked og velfærd i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Derfor har kommunens forvaltning indgået en aftale med fagforeningen SIK om et såkaldt loyalitetstillæg, der belønner de medarbejdere, der ikke har sygedage.

En særlig bonus

Aftalen er delt op i to dele - et loyalitetstillæg og en særlig bonus. Loyalitetstillægget giver to kroner ekstra i timen til de medarbejdere, der har to eller færre sygedage om månenden.

Hvem gælder loyalitetsaftalen for:

  • Kommuneqarfik Sermersooqs forvaltning oplyser til KNR, at aftalen om loyalitetstillæg gælder for op til 150 medarbejdere på ældreområdet.
  • Både de timelønnede og månedslønnede medarbejdere på området er omfattet af ordningen.
  • Timelønnede har ikke ret til løn under sygdom, det har til gengæld de månedslønnede.
  • Ifølge forvaltningen er det også ressourcekrævende for kommunen, når timelønnede melder sig syge, fordi der skal bruges kræfter på at finde vikarer. Ofte er det desuden ansatte som er allerede er i vagt som tager endnu en vagt og derfor skal have overtidsbetaling.
    Kilde: Kommuqarfik Sermersooqs forvaltning

Hvis en medarbejder kan arbejde en hel kalendermåned uden sygedage, så udløses desuden en såkaldt særlig bonus. Og derved får medarbejderen 1.000 kroner ekstra i løn.

LÆS OGSÅ Højt sygefravær på ældreområdet koster millioner

Charlotte Ludvigsen afviser, at kommunen med ordningen forskelsbehandler de medarbejdere, der bliver syge:

- Der er ingen medarbejdere, der taber penge på det her. Det er mere de medarbejdere altid kommer på arbejde, der får en bonus.

Problemer ved lønningsdag

Hun understreger, at det ikke er meningen, at medarbejderne skal komme på arbejde, når de syge. Med aftalen forsøger kommunen simpelthen at få flere medarbejdere på arbejde:

- Især i lønningsdagene, der har vi stort fravær, og det er det hele aftalen går ud på - at vi ikke vil forringe servicen overfor vores ældre, fordi vi mangler arbejdskraft, sagde Charlotte Ludvigsen.

LÆS OGSÅ Kolleger presses af højt sygefravær

Sidste efterår lavede kommunen en intern tilsynsrapport. Den viste, at der i kommunens ældreområde i gennemsnit var 10 sygemeldinger hver eneste dag, og i gennemsnit 25 sygemeldinger om dagen ved lønudbetalinger. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!