Foto: Laila Friis-Salling

OL-Laila: Målet er at have det sjovt og nyde det

Onsdag fik grønlandske Laila Friis-Salling nyheden om, at hun skal deltage, når vinter-OL starter om to uger. Det er kulminationen på fire års hårdt arbejde på pister rundt i det meste af verden.

Torsdag fangede KNR den berejste ski-atlet på en telefonforbindelse. Hun er netop landet i København fra USA, hvor hun har deltaget i en afdeling af World Cuppen.

OL-billetten fik hun onsdag, men det er stadig ikke helt gået op for den 32-årige atlet.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har nogle mærkelige følelser. Jeg er jo glad, men samtidig føler jeg mig mærkeligt tilpas, fordi det er ikke rigtig gået op for mig, at jeg faktisk skal til OL, fortæller Laila til KNR, der glæder sig til OL og ikke mindst til at se sin familie så hun kan fejre den store bedrift med dem.

Laila Friis-Salling stiller op i freestyle halfpipe ved vinter-OL, der foregår i Pyeongchang i Sydkorea fra den 9. til 25. februar.

LÆS OGSÅ Laila Friis-Salling er udtaget til OL

Inden hun rejser til Asien skal hun først have undersøgt sin skulder, som hun beskadigede under en træning i USA. Men skulderen bekymrer hende ikke.

- Skulderen er ok. Jeg skal lige få den tjekket for at se, hvordan jeg kan gøre den stærkere, men den skulle ikke være noget problem. Også især til OL, så skal man bare satse alt, hvad man har, siger hun med en alvorlig stemme.

Laila Friis-Salling har blot to uger til at indstille sig på, at hun skal konkurrere med nogle af verdens bedste i sin sportsgren. Men hun har heldigvis et par et nye tricks i ærmet:

- Men om de kommer med til mit run til OL, må vi jo se. Mon ikke, siger hun med lidt latter.

LÆS OGSÅ Martin Møller klar til OL til februar

Laila Friis-Sallings deltagelse til OL bliver først meldt offentligt ud på mandag af Danmarks skiforbund, og derefter er der dømt træning.

Hun skal nemlig til Schweitz for at gøre sig klar, før hun rejser videre til Sydkorea, hvor hendes målsætning ikke handler om placeringer:

- Målet er at have det så sjovt som jeg kan og nyde det og så selvfølgelig yde mit bedste. Jeg håber, at jeg kommer til at kører mit livs bedste run under OL, siger hun.

Laila Friis-Salling er den anden atlet fra Grønland, der skal med til vinter-OL. Martin Møller stiller op i flere distancer i langrend. De er i øvrigt begge opvokset på Qeqertarsuaq.

LÆS OGSÅ Med OL-Martin på ski

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt