Lykketoft mindes sin glade ven Hans-Pavia

Den nyligt afdøde Hans-Pavia Rosing, får mange og smukke ord med på vejen fra alle sider. Den danske socialdemokrat Mogens Lykketoft skriver som en nær ven, der har mistet en frænde.

- Det bedrøver mig dybt, at Hans-Pavia Rosing ikke længere er blandt os, skriver han og fortsætter:

- Jeg kan selvfølgelig kun istemme alle lovordene om hans indsats i grønlandsk politik og for inuitterne rundt om polarcirklen Men for mig er det en god ven, der er død. Vi kaldte hinanden ’broder’, og vi var brødre i ånden hen over Nordatlanten.

De to mænd har ikke bare siddet i Folketinget sammen, de har også delt oplevelser udenfor arbejdet, understreger Mogens Lykketoft:

- Hans-Pavia blev i årene i København en del af et fællesskab med mange unge mennesker, der samledes i weekenderne hos os på Østerbro. Da jeg for længe siden blev 50 år var han, holdt han en flot tale og det var ham og mig, der forlod selskabet som de sidste.

- Nu kan jeg kun mindes ham. Den store grønlænder og glade ven, jeg heldigvis lærte så godt at kende. Æret være hans minde, slutter Lykketoft.

Også Inatsisartuts formand Hans Enoksens kondolerer og lovpriser Hans-Pavia Rosing for hans store indsats i grønlandsk politik og kultur. Han afslutter med ordene:

- En højt respekteret person med mangeårig indsats for sit land og for sit folk er ikke længere blandt os. Hans-Pavia Rosing blev 70 år. Vores tanker går til hans hustru og øvrige familie.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt