Royal Greenland Lukning af rejefabrik i Ilulissat udsat

Vejrliget i Disko Bugten har ændret sig, og der er nu isfrit i området. Derfor er rejefiskeriet i gang igen i Diskobugten, og fem fartøjer indhandler på nuværende tidspunkt til Royal Greenland rejefabrik i Ilulissat.
Skrevet af Karsten Sommer
12. marts 2019 18:25

Og det får den positive konsekvens at den planlagte lukning af Royal Greenlands rejefabrikken i Ilulissat i uge 12, nu er blevet aflyst, fortæller Royal Greenland her til eftermiddag.

Det var ellers planen at fabrikken midlertidigt skulle lukke for indhandling og produktion, mens noget vedligeholdelsesarbejde skulle gennemføres.

- Men da issituationen betyder at fem fartøjer nu indhandler til rejefabrikken i Ilulissat, har vi ændret vore planer om lukning i uge 12. Fartøjerne kan dermed fortsætte med at indhandle til fabrikken og vore medarbejdere fortsætte deres arbejde i uge 12, oplyser produktionsleder i Royal Greenlands rejefabrik i Ilulissat, Jensigne Schmidt.

Hun oplyser, at de fem fartøjer er returneret til Disko Bugden fra fiskeri i andre områder.

- Derfor har vi besluttet at vedligeholdelsesarbejdet på fabrikken i stedet skal foregå over en lang weekend på et senere tidspunkt, oplyser Jensigne Schmidt.