AWG2016 Luftbro udskudt til søndag

Luftbroen mellem Kangerlussuaq og Nuuk er blevet udsat igen og begynder først søndag formiddag.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. marts 2016 21:53
Versionist Arnaq Nielsen

De knapt 600 AWG-deltagere, der befinder sig i Kangerlussuaq lørdag aften, må indstille sig på at overnatte på stedet. Det oplyser lufthavnschef i Kangerlussuaq, Rita Müller.

- Piloterne sagde, at selvom der er landet et enkelt fly i Nuuk lørdag aften, så ville de ikke tage den chance at begynde at flyve, da der kunne være tale om et enkelt hul med godt vejr. De ville hellere, at folk kom hen og sove, siger Rita Müller til KNR.

Hun oplyser, at luftbroen vil starte søndag formiddag.

- Luftbroen starter klokken 11.20 søndag og kører videre til klokken 02 natten til mandag, siger Rita Müller.

Læs også AWG2016 Deltager i Kangerlussuaq: Fantastisk modtagelse

Ifølge lufthavnschefen betyder det, at halvdelen af de deltagere, som luftbroen skal bringe til Nuuk, går glip af åbningsceremonien.

- Af de passagerer, der er kommet i dag(lørdag, red.), tager de sidste flyet klokken 19.05 fra Kangerlussuaq søndag aften, og de lander lidt i otte i Nuuk. Dem, der kommer i morgen, hvilket er cirka halvdelen, vil ikke kunne nå åbningsceremonien klokken 20 i Nuuk, siger Rita Müller.

Læs også AWG2016: Der skal flyves natten igennem

Hun fortæller, at nogle af passagerene er udmattede, og det spillede ind på piloternes beslutning.

- Nogle passagerer har rejst ni timer i bus og seks timer i fly, inden de kom til Kangerlussuaq først på lørdagen, siger Rita Müller.

Det var én af grundene til, at piloterne ikke ønskede at påpegynde luftbroen sent lørdag aften og nat, da de risikerede at skulle udskyde starten på luftbroen til senere på natten, hvis vejret alligevel ikke blev bedre. Med udskydelsen til søndag formiddag, kan passagerene få hvilet ud.

Yderligere fem store fly vil bringe den sidste halvdel af AWG-deltagerne ind til Kangerlussuaq søndag. Disse passagerer vil først komme videre til Nuuk søndag aften og natten til mandag.