Liza skal være enmands hær

Grønlands atletik forbund sender kun en deltager til Island Games. Flere gode løbere har meddelt at de ikke er interesseret i at deltage i år.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. maj 2011 12:26

Grønlandsmesteren i maraton Liza Tuperna Itzchaky bliver den eneste grønlandske deltager i atletik til sommerens Island Game i Isle of Wight.

- Der har desværre ikke været grundlag til at sende flere kvindelige løbere, siger formanden for Grønlands atletik forbund Kim Godtfredsen til KNR.

Der er ellers flere gode mandlige løbere, som kunne præsteret gode resultater. Men løbere som Stig Brahe Sørensen og Frederik Brummerstedt har ikke været interesseret i at deltage. Kim Godtfredsen som også er grønlandsmester i maraton er heller ikke interesseret i at deltage.

- Det er meget tidskrævende at deltage i Island Games, hvor man skal sætte to uger af til deltagelsen. Men vi er flere løbere, som også har familie. Derfor har vi valgt ikke at deltage i år, siger Kim Godtfredsen.

Liza Tuperna Itzchaky er i særklasse hos kvinderne. Hun træner nu i Sparta i København, hvor hun efter en længere skadespause er godt på vej til at finde en god form.

- Nu går jeg i gang med målrettet træning mod Island Games, hvor jeg vil have en del træning på løbebane. Jeg håber på at kunne lave et godt løb i 10.000 meter. Men det er stadig meget svært at sige noget om placeringsmuligheder, siger Liza Tuperna Itzchaky.