Ligeglade teenagere bag kassen

Det lokale Forbrugerudvalg i Ilulissat har rettet henvendelse til Forbrugerrådet Atuisoq med ønske om, at debattere den udprægede brug af ungarbejdere i forretningerne i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
26. oktober 2012 06:17

Forbrugerudvalget er frustrerede over niveauet af servicen, og finder at de unge, uuddannede medarbejdere, ofte udviser ligegyldighed, uvidenhed og mangel på almindelig pli, som udvalget skriver!

Formanden for Grønlands Forbrugerråd, Rigmor Th. Høegh, benytter dog lejligheden til at spille bolden tilbage til butikkerne.

For er det ungarbejderne der er problemet?

Al begyndelse er nemlig svær. Og det er ikke mærkeligt at man som ny medarbejder er usikker.

Men det er ikke acceptabelt, at de ansvarlige i butikkerne ikke søger for at oplære medarbejderne og på den måde leve op til det ansvar, der følger med at have ansat de unge, skriver Rigmor Th. Høegh.

- At kunne yde god service, burde være en forudsætning for at få job i servicefaget. Og det er butikkernes ansvarlige ledere, der bør oplære medarbejderne til at yde den service forbrugerne har fortjent, skriver Atuisoqformanden.

- Jeg vil derfor gerne opfordre butikkerne til at gøre en ekstra indsats, for at klæde medarbejdere bedre på, til at yde god og kompetent service overfor forbrugerne, slutter Rigmor Th. Høegh sin opsang til butiksejere rundt omkring i landet.