Lempelse af udrejser fra Nuuk: Nu kan du drage til København

Epidemikommissionen lemper på gårsdagens påbud, så flyrejser fra Nuuk til København via Kangerlussuaq ikke er omfattet af forbuddet mod udrejse til andre beboede områder i Grønland.
Du kan nu komme til København fra Nuuk. Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Bibi Nathansen
16. juni 2021 17:02

Epidemikommissionen lukkede i går for al udrejse i Nuuk efter de seneste smittetilfælde i hovedstaden. Med øjeblikkelig virkning blev det forbudt at rejse ud fra Nuuk til andre beboede områder i Grønland. Dette gælder ind til og med den 22. juni 2021.

Men nu lemper selvsamme kommission påbuddet, så restriktionerne ikke gælder for rejsende til København fra Nuuk.

Det skriver politiet på vegne af Epidemikommissionen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq: Derfor er der ikke flere restriktioner

Mittarfeqarfiit, Air Greenland og landslægeembedet er sammen nu blevet enige om en række praktiske retningslinjer for, hvordan man mest muligt mindsker risikoen for smitte ved flyrejser fra Nuuk til København med mellemlanding i Kangerlussuaq.

LÆS OGSÅ Nuuk bliver isoleret i en uge

Flyrejser fra Nuuk til København med mellemlanding i Kangerlussuaq er på den baggrund ikke længere omfattet af Epidemikommissionens påbud om afspærring af Nuuk som følge af øget risiko for smitte.

Karantænezone ved lufthavn bliver forlænget

Ud over at al udrejse fra byen forbydes, forlænger Epidemikommissionen også karantænezonen ved lufthavnsbyggeriet, fordi myndighederne vurderer, at der stadig er Covid-19 i området.

Karantænezonen betyder, at hele byggepladsen er isoleret. Dem, der arbejder ved lufthavnsbyggeriet, får bragt de nødvendige varer ind i lejren. Det er et krav, at de personer, der leverer varerne, bærer mundbind eller visir og holder minumum to meters afstand til andre.

Samtidig kan dem, der befinder sig inde for karantænezonen, stadig få hjælp og blive testet for corona.