Volleyball har sat dato på GM efter lempelse af coronaregler. ArkivfotoFoto: KNR

Lempelse af corona-regler: Volleyball klar til GM

Volleyball kan foreløbig ikke skrive GM-historie med mesterskaber i en bygd. Det forhindrer de nye corona-regler.

Der er jubel i Grønlands volleyballforbund KVK efter, at Naalakkersuisut i mandags har lempet regler for arrangementer på tværs af kommunegrænser.

Men der er et men. For ifølge de nye regler skal GM ikke holdes i en bygd for første gang. I stedet skal mesterskaberne rykkes til Maniitsoq fra 31. marts til 3. april. 

- Vi kunne desværre ikke afholde GM i Kangaamiut på grund af de nye regler for forsamlinger. Der må kun afholdes større arrangementer med deltagelse fra forskellige kommuner i bestemte byer, siger formand for KVK Aalipaaraq Kreutzmann til KNR.

LÆS OGSÅ For første gang nogensinde skal GM holdes i en bygd

KVK havde ellers satset på et mesterskab i Kangaamiut i begyndelsen af maj, fordi de tidligere restriktioner for forsamlinger gjaldt til slutningen af april.

Rejsemuligheder

Men nu ser det ud til, at mangeårig tradition med GM i påskedagene kan blive genindført efter ufrivillig pause sidste år.

- Vi er meget glade. Vores medlemsklubber har også modtaget meddelelsen med stor glæde, siger Aalibaaraq Kreutzmann.

Nu har samtlige volleyballklubber modtaget invitation til GM i Maniitsoq.

- Vi håber, at alle inviterede kan komme til Maniitsoq. Vi har også holdt Maniitsoq som reserve til værtskabet. Nu gælder det om at få logistikken med at få alle hold til Maniitsoq til at gå op i en højere enhed, siger Aalipaaraq Kreutzmann.

KVK forventer, at fire til fem hold hos kvinder og mænd skal deltage i GM.

Indtil i går har det på grund af corona ikke været lovligt at rejse på tværs af kommunegrænser for at deltage i arrangementer, som kræver tilmelding. 

De nye lempelser gælder indtil 18. april. Der er dog fem betingelser, og arrangementer må kun holdes i følgende byer: 

  • Ilulissat, Aasiaat, Qasiannguit, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Sisimiut, Nuuk, Paamiut, Narsaq, Narsarsuaq og Qaqortoq. 
  • 30 dage inden, arrangementet skal holdes, må der ikke være konstateret smitte i byen, hvor arrangementet bliver holdt. 
  • Hvis der deltager mere end 50 personer i et arrangement, så skal det være godkendt af Landslægeembedet. Tilskuere bliver regnet med. 
  • Deruover må folk, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage før arrangementet bliver holdt, ikke deltage. Det må folk, der har været i kontakt med nogen, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage, heller ikke. 
  • Hvis der bliver konstateret smitte i en by, imens der er bliver holdt et arrangement, så skal deltagerne være testet negative for corona, før de rejser hjem til deres egne kommuner. 


Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl