Legekæden stopper salg af farligt skumlegetøj

Legekæden fjerner nu det populære skumlegetøj squishies fra hylderne, som en konsekvens af, at Miljøstyrelsen har fundet høje koncentrationer af kemiske stoffer i legetøjet.
Foto © : Steven Depolo/Flickr
Skrevet af Jonas Fievé
20. juni 2018 13:44

Fremover er det ikke muligt at købe det populære skumlegetøj i Legekædens to butikker her i landet. Det sker efter, at det er kommet frem, at 12 udgaver af legetøjet afgav kemiske stoffer i så høje koncentrationer, at der for nogle stoffer kan være en høj risiko, hvis børn eksempelvis sover med squishies eller har mange af dem stående på værelset.

Butikkerne er siden blevet pålagt at fjerne de 12 udgaver af legetøjet, men flere butikker har valgt at tage skridtet videre og fjerne alle typer squishies.

Legekæden i Nuuk oplyser overfor KNR, at man med det samme fjerne de sidste squishies, som skulle være på hylderne, og har heller ikke planer om at bestille flere hjem.

Ifølge butikken toppede salget af skumlegetøjet for omkring to måneder siden, men siden er salget gået en del tilbage.

Den sammen melding lyder fra Legekædens butik i Ilulissat, som desuden oplyste, at man stoppede salget af squishies lige så snart, at de modtog en henvendelse fra grossisten, som fortalte om undersøgelsen fra Miljøstyrelsen.

Landets største forretningskæde Pilersuisoq oplyser til KNR, at de ikke har solgt eller haft haft planer om at sælge de pågældnede squishies i deres butikker.  

Vi arbejder på at få en kommentarer fra både Brugsen og Pisiffik.