- Grunden til, at jeg starter "Seqineq Arnanut", er, at jeg selv har oplevet vold. Hele forløbet er baseret på mine egne erfaringer, siger Lea HolmFoto: Kelsey Eames

Lea Holm vil hjælpe voldsramte kvinder gennem online meditation

Lea Holm har selv oplevet vold og mistet sin mor. Hun syntes, det var svært at komme videre. Nu vil hun hjælpe andre, som står i samme situation.

Lea Holms liv har nogle gange været traumatisk. Hun har oplevet vold helt tæt på. Og så mistede hun sin mor for ti år siden. Moren blev dræbt af en eksmand.

Det tog hårdt på Lea Holm. Og da hun havde brug for hjælp til at komme videre, oplevede hun, at det var svært at finde konkrete værktøjer til det.

Lea Holm begyndte med at meditere, da hun var 15 år gammel, fordi hun følte, at hun ikke lyttede nok til sig selv.

Og det viste sig at være en god idé at begynde på det igen, vurderede hun. Det fik hende nemlig til at indse, at hun ikke havde haft en god kontakt med sig selv. Nu er hun blevet bedre til at håndtere sine tanker.

Derfor har hun også taget initiativ til at nyt projekt, hvor hun gennem meditation vil hjælpe andre grønlandske kvinder med at blive gladere.

Har selv oplevet vold

Lea Holm er vokset op i Nuuk, men hun bor i dag i New Zealand. Derfor bliver forløbet online.

- Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg vil komme over, at jeg har mistet min mor. Men på et tidspunkt blev jeg nødt til at beslutte mig for, at jeg vil have et godt liv. Det har jeg nu, og jeg lever med, at jeg har mistet min mor, siger hun.

- Grunden til, at jeg starter "Seqineq Arnanut", er, at jeg selv har oplevet vold. Hele forløbet er baseret på mine egne erfaringer, siger hun.

Forløbet hedder Seqineq Arnanut, der på dansk betyder Sol for kvinder. Det er bygget op om seks temaer som selvkærlighed, omsorg, respekt og grænser.

Lea Holm er selv uddannet instruktør i mindfulness og meditation.

For at give alle mulighed for at få gavn af kurset, har hun tilbudt gratis pladser, som man har skullet ansøge om.

- Jeg har valgt at give gratis pladser til kvinder, som har ansøgt. Det er vigtigt for mig at kunne bidrage. Jeg ved, hvor svært det kan være at løfte sig selv og sige, at "nu skal du udvikle dig".

- Og hvis man allerede har ressourcerne, så kan det være ret svært at finde nogle initiativer, som er på grønlandsk, siger hun.

Seqineq Arnanut er bygget op sådan, at man selv bestemmer hvor og hvornår, man laver meditationerne. Og de kan bruges frem til marts næste år.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt