Lastbil torpederer julemarked i Berlin - Mindst ni døde

Tysk politi har anholdt den formodede fører af lastbilen, der mandag aften er kørt ind i et julemarked. Det siger en talsmand for politiet til tv-stationen N24 ifølge Reuters.
Julemarked Kurfürstendamm i Berlin Foto © : Flickr/creative commons/Kleb's
Skrevet af Ritzau, DR
19. december 2016 18:44
Versionist Mads Lynge

Et julemarked i den tyske hovedstad, Berlin, er endt i kaos efter en lastbil mandag aften er kørt gennem julemarkedet.

Ifølge politiet har ni mistet livet og mange mennesker er såret. Det oplyser politiet i Berlin på Twitter.

Tysk politi oplyser, at de har anholdt den formodede fører af lastbilen, det siger en talsmand for politiet til tv-stationen N24 ifølge Reuters.

Talsmanden oplyser også, at en anden person i lastbilen er død. Ifølge politiet døde han, da lastbilen kørte gennem julemarkedet.

De første indikationer tyder på, at lastbilens kørsel var et angreb og ikke et uheld, siger politi på stedet ifølge lokale medier.

Ifølge aviserne Berliner Morgenpost og Bild er politi og ambulancer massivt til stede ved markedet, der ligger for enden af Kurfürstendamm på pladsen ved Gedächtniskirche.

Det er et sted med rigtigt mange besøgende fortæller DRs Tysklandskorrespodent Michael Reiter.

 - Det er af de store turistattraktioner i det vestlige Berlin, og det er typisk et sted, hvor der opholder sig rigtigt mange mennesker, som er på juleindkøb i øjeblikket. Så det er et af de områder i Berlin, hvor der er flest mennesker en aften som i aften, siger Michael Reiter.