Som sagerne står, vil et flertal af mandater pege på Mette Frederiksen, og så må hun jo have en chance for at danne en regering. Jeg tror ikke, det bliver nemt for hende, siger Lars Løkke fra Christiansborg. Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Lars Løkke Rasmussen erkender valgnederlag men vil fortsætte som statsminister

Mette Frederiksen står til at kunne danne regering i Danmark de næste fire år. Lars Løkke erkender valgnederlag.

Lars Løkke Rasmussen har netop erkendt sit valgnederlag.

Det gjorde han fra Venstres valgfest på Christiansborg. 

- I morgen skal jeg nok en tur ned og hilse på hendes majestæt dronningen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Som sagerne står, vil et flertal af mandater pege på Mette Frederiksen, og så må hun jo have en chance for at danne en regering. Jeg tror ikke, det bliver nemt for hende

Rød blok står til at få 91 mandater, mens blå blok kun kan mønstre 79.

Tabet af regeringsmagten sker på trods af, at Venstre går frem. Partiet står til at komme op på 43 mandater fra de nuværende 34.

Dermed får Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, muligheden for at danne regering. Hun har sagt, at førsteprioriteten er at danne en ren S-regering.

Men Lars Løkke vil fortsat gerne være statsminister, siger han. Han vil nemlig anbefale sig selv som stasminister i en midterregering. 

- Over for dronningen vil Venstres repræsentanter anbefale, at der dannes en regering under min fortsatte ledelse med ambition om at bygge bro over midten i dansk politik, siger han og understreger, at det ikke er nogen ny tanke.

 

Opdateret klokken 20.32 med oplysninger om, at Lars Løkke gerne vil fortsætte som statsminister.

 

Kommentarer