Lars Emil snyder foran i køen

For langt de fleste borgere er der ingen vej uden om. De må væbne sig med tålmodighed og nyde pausemusikken, når de venter på at komme gennem til lægetelefonen. Men ikke hvis man hedder Lars Emil Johansen og er medlem af Siumut og formand for Inatsisartut.
Lars-Emil Johansen
12. november 2013 17:10

I løbet af weekenden blev Lars Emil Johansen ramt af en øjenbetændelse. Men i stedet for at ringe til lægetelefonen, som alle andre syge ville gøre, så kontaktede han i stedet naalakkersuisoq for sundhed, Steen Lynge, Atassut.

Lars Emil Johansen var nemlig ikke indstillet på at tilbringe tid i køen sammen med resten af de syge, der havde brug for hjælp.

- Men hvad kan jeg gøre, jeg havde et akut behov for hjælp, forklarer den stækkede formand for Inatsisartut.

Heldigvis har Steen Lynge som chef for sundhed en direkte linje ned til Sana. Derfor kunne Lars Emil Johansen mandag klokken 15.30 møde ind ved skadestuen. Her ventede der en læge efter aftale. Andre borgere må ellers tage til takke med at blive betjent af en sygeplejerske, men der også blev tilkaldt en læge til den særlige gæst.

Spørgsmålet er bare, hvorfor Lars Emil Johansen skal have særbehandling og om han ikke skal ringe til lægetelefonen ligesom alle andre borgere.

- Det mener jeg han skal. Det eneste jeg gjorde var at henvise ham til mit personale og finde ud af, hvilke muligheder der var, lyder det fra Steen Lynge.

Heldigvis for Lars Emil Johansen var løsningen, at han kunne slippe uden om køen.

Her bagefter kan formanden for Inatsisartut godt selv se, at det nok var en fejl.

- Hvis jeg kunne rulle den tilbage og sige, jeg skal bare være syg og ikke få adgang til læge og passe mit arbejde med et dårligt øje, så ville jeg gøre det. Jeg har ikke gjort det for at komme foran i køen, lyder det fra Lars Emil Johansen.

Han glemmer dog den mulighed, at han jo også bare kunne have henvendt sig ligesom alle andre borger gør, når de er syge og ikke har en direkte linje til sundhedsministeren.

Patienten peger også på, at han ikke så andre patienter, da han indfandt sig til sin specialkonsultation.

- Der var ingen kø. Der var ikke et øje dernede, apropos øje, siger han med et lille grin og fortsætter.

-  Jeg var den eneste, så jeg har ikke indtryk af, at jeg kom foran nogen kø. Den var der simpelthen ikke.

En god del af køen, det er jo den der er i telefonen. Hvorfor skal du ikke også sidde i den?

- Ja men det kan man godt sige. Jeg har været der, og jeg har forsøgt at finde en anledning til at søge læge på grund af en ret aggressiv øjenbetændelse, der startede i weekenden. Så fik jeg en salve i går, og det er det, forklarer Lars Emil Johansen uden helt at komme til bunds i, hvorfor han kan springe over i køen.