Lang vej til skind-eksport

Det er for tidligt at love fangerne et eksporteventyr af isbjørneprodukter. Det skriver Departementet for Fiskeri og Fangst i en pressemeddelelse.
Foto © : Nukaaraq Knudsen/KNR
11. marts 2017 12:03

I forbindelse resultaterne af en ny isbjørnetælling i Vestgrønland sagde WWF til KNR i sidste uge, at den nye tælling giver mulighed for en bæredygtig fangst og det kan give en international godkendelse af bæredygtigheden som i sidste ende kan give mulighed for eksport af isbjørne.

Men det kan WWF ikke love, skriver Departementet for Fiskeri og Fangst, som samtidig vil slå fast, at det er Selvstyret, der står for forvaltningen.

- Der er stadig lang vej, inden det overhovedet kan overvejes at ophæve det frivillige eksportstop for isbjørneprodukter. Først og fremmest skal der foreligge en kvoterådgivning i Fælleskommissionen om Isbjørne mellem Grønland og Canada og dernæst skal der foreligge en positiv bæredygtighedserklæring, skriver departementet.

For at kunne eksportere isbjørneprodukter skal der være en positiv bæredygtighedserklæring, der indebærer en forpligtigelse om naturbeskyttelse, bevaring af biodiversitet og bæredygtig udnyttelse i overensstemmelse med forsigtighedsprincippet.

Isbjørn har på nuværende tidspunkt en negativ bæredygtighedserklæring.