Den domfældte er en mand i starten af 50’erne, der havde fået 3 års anstaltsanbringelse i Kujalleq Kredsret. Den dom skærpede landsretten i går.Foto: Pressefoto/Rigspolitiet

Landsret skærper dom i sag om vold med døden til følge

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald i Narsaq.

Overfaldet fandt sted i Narsaq i marts 2019. Den domfældte er en mand i starten af 50’erne, der havde fået 3 års anstaltsanbringelse i Kujalleq Kredsret. Den foranstaltning valgte landsretten i går at skærpe til 3 år og 6 måneder. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at landsretten vurderede, at der var tale om vold af farlig og brutal karakter, og at volden var årsagen til dødsfaldet. Men blandt andet fordi offeret var ved bevidsthed under hele overfaldet, fandt landsretten – ligesom kredsretten – at der ikke var tilstrækkelig sikkerhed for, at gerningsmanden havde haft forsæt til at dræbe den pågældende. Han kunne derfor ikke dømmes for manddrab, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Anklager er tilfreds med skærpet dom

- Der er tale om meget grov vold mod en ældre mand, som ulykkeligvis ender med at afgå ved døden. Jeg er derfor tilfreds med, at landsretten har valgt at skærpe foranstaltningen, udtaler anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann, som førte sagen for landsretten.

Dommen omfatter også en række andre forhold, som indgår i foranstaltningen. blandt andet Facebook-trusler mod to fremtrædende grønlandske politikere, ulovlig hjemmefremstilling af alkohol og hærværk.

Den domfældte har siddet tilbageholdt siden marts sidste år. Han blev desuden dømt til at betale godtgørelse til den afdødes efterladte på 75.000 kr.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt