Labrador vil være grøn

Det skal være slut med et enormt forbrug af olie, og derfor har man i Labrador nu lagt sig i selen for at finde alternative energikilder til at forsyne bygderne.
23. juni 2011 06:09

Som det er i dag forsyner diesel-generatorer bygderne langs kysterne i Labrador. Det bliver dyrere og dyrere og samtidig er det ofte meget besværligt at få transporteret dieselolien ud til bygderne.

Labradors regering har derfor indledt en stor undersøgelse for  at finde frem til alternative energikilder. Den første del af undersøgelsen er netop færdiggjort, og her er konklusionen, at små såkaldte hydro-elektriske projekter samt vindenergi umiddelbart er de to bedste energiformer at satse på.

Nu er Labradors regering så gået skridtet videre og begyndt at teste netop vindenergi i fire bygder langs regionens kyster. Labradors minister for naturlige resourcer Shawn Skinner, annocerede således i denne uge, at bygderne Nain, Makkovok, Hopedale og Cartwright er udvalgt til forsøgene.

Her vil energibehovet blive kortlagt, og ikke mindst skal det undersøges, hvor meget vind, der er, og hvornår. Samtidig vil forskellige modeller af vindmøller blive studeret, og man vil også se på, hvor meget sådan et vindmølle-projekt vil løbe op i for hver enkelt bygd.

Sammen med studierne af hydroenergi er der afsat i alt tre år til vindenergi-undersøgelserne, som forventes gennemført for omkring blot fem millioner kroner.