Foto: Hordaland fylkeskommune/Flickr

Lærere i engelsk og dansk efterlyses

Der er store udfordringer i folkeskolen, når det kommer til fagene dansk og engelsk. Eleverne klarer sig dårligt, og der er kun få lærerstuderende, der vælger at tage linjefag i dansk og engelsk.

I folkeskolen Gammeqarfik i Aasiaat mangler de lærere, men jagten er sat ind.

 - Vi har søgt efter lærere i dansk og engelsk, som skal begynde i de to fag til august, da vi mangler lærere her på Gammeqarfik, siger Sara Brandt, som er skoleinspektør på Gammeqarfik-skolen, og her har de altså svært ved at finde disse lærere.

De fleste lærerstuderende er nemlig rent grønlandsk-sproget, og fremmedsprogene udgør derfor en udfordring. Det fortæller rektor for Ilinniarfissuaq, lærerseminariet, Britta Lohmann.

Nu sætter lærerseminaret dog ind og forsøger en charmeoffensiv for at lokke flere lærere til at tage linjefag i dansk og engelsk, ligesom de åbner op for, at allerede uddannede lærere kan tage et linjefag i dansk som videreuddannelse, siger Lohmann.

Fra skolen i Aasiaat fortæller Sara Brandt, at når de får praktikanter på Gammeqarfik, så opfordrer de dem til at vælge linjefag i dansk og engelsk, det er nemlig ikke mindst lærere med disse kvalifikationer, de senere kan tilbyde job.

 - Vi opfordrer vores praktikanter til det fag, hvor vi har brug for lærere, siger Sara Brandt.

 

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl