Lærer: Det nye Landsting må ikke glemme 'Den Gode Skole'

Hvis 'Den Gode Skole' skal have en fremtid er der en række presserende forhold, som der allerede nu skal rettes op på. Det siger lærer gennem 23 år Lone Kokholm fra Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk.

- Det ville klæde politikerne, hvis de umiddelbart efter landstingsvalget den 2. juni forlænger den obligatoriske 10-årige skolegang, så der bliver mulighed for at kunne gå i skole endnu ét år. På den måde kan vi opnå en mindre risiko for ikke at tabe en stor gruppe af 15-16-årige, der endnu ikke ved, hvad de skal give sig til ude i livet eller stadig er for umodne, siger Lone Kokholm.

Også den alt for høje klasskvotient på 26 elever bør bringes ned til 20 elever i hver klasse.

- Også nedslidt inventar og nedslidte skolelokaler skal sammen med nyt og tidssvarende undervisningsudstyr bringes up to date, fortsætter Lone Kokholm.

Sidst, men ikke mindst - på en meget lang ønskeliste - er Lone Kokholm også fortaler for, at begrebet skolemad til alle bør fastholdes.

- Vi skal have indført skolemad under en eller anden form. Her er det muligt forældrene skal bringes med ind i denne beslutning, slutter Lone Kokholm.

NB: Forud for Landstingsvalget den 2. juni besøger Radioavisen en række arbejdspladser og institutioner for at høre deres forslag til, hvad det nyvalgte Landsting bør omsætte til virkelighed for at skabe et bedre Grønland.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt