Kvinde savnet efter påsejling af skær i Sydgrønland

En mand er kommet alvorligt til skade og hans kone er fortsat savnet efter at de stødte på grund med deres jolle fredag aften.
Jollen stødte på grund ved pynten ud for Alluitsup Paa fredag aften, og en kvinde er fortsat savnet lørdag. Foto © : Adolfsen Najannguaq Sara
Skrevet af Merete Lindstrøm
21. september 2019 13:04
Versionist Jaaku Lyberth

Opdateret...

Fredag aften klokken 21.36 modtog politiet en anmeldelse om en ulykke med en jolle i Sydgrønland. Det oplyser vagtchef Karl Sværd til KNR.

Jollen med en mand og en kone ombord stødte på grund nær pynten ved Alluitsup Paa mellem Nanortalik og Qaqortoq fredag aften.

Manden i båden kom alvorligt til skade og blev slået bevidstløs ved påsejlingen. Han kom dog til sig selv og klarede sig i land. Han bliver evakueret til Nuuk i dag lørdag. Konen er fortsat efterlyst. Arktisk kommando har skibet Hvidbjørnen og en Seahawk helikopter på stedet. Desuden har det lokale brandvæsen været med til eftersøgning, og der er kaldt en Targa og et Challenger fly ind som assistance i dag.

.... Eftersøgningen er nu afsluttet og kvinden er ikke blevet fundet, oplyser vagtchef Søren Bendtsen til KNR lørdag klokken 17.15.