Døgnrapport: Kvinde anholdt ved brug af peberspray

Mandag aften har politiet i Sisimiut anholdt en kvinde med brug af peberspray efter en anmeldelse om husspektakel.
Politiet i Sisimiut har mandag aften været ude ved et større husspektakel. Foto © : KNR / Malik Brøns
16. januar 2024 09:41

Mandag aften omkring 22.30 blev et husspektakel anmeldt til politiet i Sisimiut, hvor politiet trak pistol, da de kom frem til stedet, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Mark Larsen.

- Hvis man hører, at politiet har trukket pistol deroppe, så er det korrekt. Man troede, at der var én, der havde en kniv, men det viser sig, at det har han ikke, så der har ikke været anvendt skydevåben, siger han.

Da politiet kommer frem til adressen, er der en større gruppe mennesker ude foran, som fortæller, hvem der skulle have kniven på sig. Og fordi han ikke ville vise sine hænder, da han kommer ud af huset, trækker politiet pistol. Men det viser sig, at han ikke har noget. Derfor tager politiet ham med på stationen uden dramatik, fortæller vagtchefen.

Flere ville blande sig

Det er dog en anden sag med en kvinde fra gruppen.

- Sagen udviklede sig lidt, fordi andre ville blande sig, så betjentene har været nødt til at bruge peberspray på en enkelt, en kvinde, der er anholdt. 

Men der er ikke nogen større sag i det deroppe, understreger vagtchefen. Manden, man troede havde en kniv, er blevet løsladt igen, og det er vagtchefens opfattelse, at hvis ikke kvinden allerede er løsladt, så bliver hun det i løbet af i dag, fortæller han.