Kuupik Kleist: Levevilkår skal ikke forringes ved nedskæringer

Hvis eller når Kuupik Kleist bliver leder af et nyt Landsstyre, vil han sørge for at der bliver dialog mellem det politiske system, fagfolk og resten af befolkningen.

- Den dialog bliver redskabet til at fastlægge de politiske prioriteringer, siger Kuupik Kleist, der vil se til, at befolkningens levevilkår ikke bliver ramt i forbindelse med den nødvendige nedskæring i de offentlige budgetter.

Og så vil Kuupik Kleist tage fagfolk med på råd, når Landsstyret tager fat på de massive problemer omkring børn og unge.

- Vi tager rapporterne om børnenes vilkår til indtægt. Også vil vi tage alle faggrupperne ind og diskuttere, hvilke konkrete handlingsdplaner, vi skal lave. Hvis ikke vi gør det, risikerer vi igen, at sætte noget igang, som måske ikke virker, siger Kuupik Kleist.

Landskassen har i perioden fra 2007 til 2009 et underskud på 877,5 millioner kroner, og der skal derfor spares.

- Vi kan ikke forlade os på, at pengene falder ned fra himlen. Så der bliver en prioritering. Vi har ikke sat os fast på områder, hvor der skal spares, men vi mener sagtens, at vi kan lave en sammenhængende finanslov for 2010.

- Vi kigger på administration. Vi kigger på tilskud, som måske ikke er livsnødvendige. Vi kigger på udgifter, som ikke ar direkte berøring med befolkningens almindelige levevilkår. Og så kigger vi på muligheden for at decentalisere det økonomiske ansvar. I første omgang til storkommunerne, sådan så vi undgår, at der går penge tabt ved utydelige ansvars- og finansieringsdeling. Og endelig satser vi selvfølgelig på større indsægter, siger Kuupik Kleist.

Inuit Ataqatigiit's hovedbestyrelse og partiets landstingsgruppe tager på lørdag endelig stilling til det oplæg, som Kuupik Kleist, tager med til de kommende koalitionsforhandlinger med både Demokraterne, Atassut og Kattusseqatigiit Partiiat.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt