Kunstner fra Kimik død under rejse i Peru

Den dansk-mexicanske kunstner Rama King Nash, som var medlem af den grønlandske kunstnersammenslutning Kimik, er død under en rejse i Peru.
Foto © : Kimik
Skrevet af Jonas Fievé
18. oktober 2018 15:44

Der er ingen tvivl om, at Grønland havde en stor betydning for Rama King Nash, fortæller den tidligere formand for kunstnersammenslutningen Kimik.

Rama King Nash blev optaget i Kimik, mens han fra 2013 til 2015 boede i landet. Han var ifølge Lisbeth Karline Poulsen meget inspireret af Grønland.

- Jeg tror måske noget af det, han fandt enormt fascinerende ved Grønland, udover farverne, var myterne. Vi lavede en fællesudstilling, som hed overtro, der var et samarbejde mellem grønlandske og mexicanske kunstnere, fordi han mente, at vi havde så meget til fælles med den mexicanske overtro, siger Lisbeth Karline Poulsen.

LÆS OGSÅ Kimik forstår ikke udflytning af kunstskole til Aasiaat

Flyttede til Danmark som voksen

Rama King Nash er født i Mexico, hvor han også boede de første mange år, først da han var i tyverne, flyttede han til Danmark, hvor hans mor kom fra.

Mandag fik Lisbeth Karline Poulsen beskeden om, at Rama King Nash i en alder af 42 år var død under en rejse i Peru.

- Det var en alt for tidlig alder. Han havde allerede planlagt en udstilling for vores kunstnersammenslutning næste år. Han havde et enormt drive i forhold til, at grønlandsk kunst skulle udbredes, fordi han mente, at vi var så gode, og det vi laver, er så godt, at det skal ud i verden, siger hun.

Ambasadør for grønlandsk kunst

Rama King Nash var ikke kun inspireret af Grønland. Han var også en god ambassadør for grønlandsk kunst ude i verden.

- Ud over, at vi har mistet et medlem, har vi også mistet en primus motor for mange udstillinger fremadrettet, fordi han kunne lægge rigtig meget energi ind i det, og var rigtig dygtig til det, siger tidligere formand for kunstnersammenslutningen Kimik, Lisbeth Karline Poulsen.

Rama King Nash var barnebarn af den verdensberømte kunstner og provokatør Jørgen Nash, og i et interview med Århus Stiftstidende tilbage i 2008, gav han udtryk for, at han havde fået farveglæden af sin morfar.