Kunstdirektør vil lave kunstpark til 150 millioner kroner i Ilulissat

En dansk kunstdirektør vil anlægge en ny kunstpark i Ilulissat til en værdi af 150 millioner kroner. Nu er det op til kommunalbestyrelsen, om projektet skal sættes i gang.
Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
09. oktober 2018 10:09

- Formålet med projektet er at udsmykke byen, og kunsten skal medvirke til at tiltrække flere turister, fortæller formand for økonomiudvalget, Palle Jerimiassen.

Forslaget om en kunstpark blev præsenteret af Simon Friese, direktør for kunst- og kulturbureauet Creator Projects. 

Det var oprindeligt SPS, Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat, der fik Simon Friese til at forelske sig i byen. Det var nemlig SPS, der hyrede kunstdirektøren til at anlægge en kunstpark ved seminaret sidste år i slutningen af september. 

Simon Friese blev betaget af byens charme, at han bad om et møde med kommunalbestyrelsen for netop at opføre flere kunstparker i byen.

- Da de (Simon Friese og co. red.) var i Ilulissat blev de forelsket i byen, siger Palle Jerimiassen. 

LÆS OGSÅ Unge streetart-kunstnere skal udsmykke Great Greenland

Ny bestyrelse

I den anledning blev der oprettet en bestyrelse af kommunen for at kunne realisere forslaget. Bestyrelsen skal arbejde selvstændigt uden kommunens indflydelse. Dog skal Palle Jerimiassen være med i bestyrelsen, fortæller borgmesteren. 

Projektet er omfattende og er beregnet til at ville koste omkring 150 millioner kroner. Af dem skal kommunen finansiere cirka 9 millioner kroner over en fireårig periode fra 2019-2023. Kommunens bidrag skal blandt andet bruges til byggemodning.  

LÆS OGSÅ Taseralik udstiller børnekunst af affald

Resten af det store beløb skal bestyrelsen på jagt efter. 

- Der skal laves en bestyrelse, og vi skal sidde med der, og bestyrelsens arbejde skal være at prøve at finde penge udenfor kommunen, fortæller Palle Jerimiassen.

Forslaget var på dagsordenen i kommunalbestyrelsen anden oktober. Forslaget blev stemt videre til behandling i økonomiudvalget. Kommunalbestyrelsen skal andenbehandle forslaget 27. november.