Kulturnat i Nuuk

Traditionen tro er der i aften kulturnat i Nuuk, og dørene bliver åbnet til steder, som man normalt ikke har adgang til.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
23. januar 2016 13:30

I Inatsisartut kan man blive medlem af parlamentet for en aften, og opleve på egen krop, hvordan det føles at stå på talerstolen, og i formandens departement kan man møde Kim Kielsen.  

Bagefter kan man besøge Nukissiorfiits Elværk ved Nordhavnen,  hvor man klokken 21, kan opleve Grønlands største EL - generator i drift, noget som er en sjældenhed, da alt hovedstadens strøm kommer fra vandkraftværket i buksefjorden.

Besøg Arktisk Kommando

Hos Arktisk Kommando kan man få en rundtur på inspektionsfartøjet Knud Rasmussen, og samtidig se kommandocentralen, hvorfra koordination af eftersøgning, miljøberedskab, redning af skibe og fly finder sted og høre om de mange andre opgaver Arktisk Kommando har i og udenfor Grønland.

Dronning Ingrids Hospital holder Livsstils Café for voksne, og børnene kan tage deres bamser med på “Bamsehospitalet”, hvor sygeplejestuderende vil undersøge og behandle bamserne.

Oplev livet som pilot

På Greenland Simulation Center kan man prøve, hvordan der føles at flyve en boeing 737 og til sidst foretage en forhåbentlig sikker landing i Københavns Lufthavn. ))

På KNR kan man komme og se journalisterne arbejde og prøve kræfter med et kamera i Qanorooq studiet.

Læs det fulde program på HER