Kulturnat fra øst til vest

Lørdag er der kulturnat landet over. En aften, hvor borgerne kan besøge virksomheder og institutioner, som til daglig ikke umiddelbart er tilgængelige.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
19. januar 2018 14:20

Kulturaftenen der i sin tid begyndte i Nuuk har bredt sig til også at omfatte byer uden for hovedstaden.

For eksempel kan man i Tasiilaq høre om prævention på byens sygehus. Eller man kan teste sig selv i inuit games, klatring og big jump i Hallen.

Det er også muligt at lære mere om Grønlands anstalter, der slår porten op i flere byer, som for eksempel Qaqortoq og Ilulissat.

Nukissiorfiit holder også åbent hus i flere byer lige som boligselskabet INI A/S inviterer på kaffemik.

Hvis du drømmer om at stige ombord på en politikutter, kan det lade sig gøre i Qaqortoq, hvor SISAK III holder åbent skib.

Er man i Nuuk, kan man besøge Inatsisartut og prøve hvordan det er at stå på talerstolen. Der er også mulighed for at deltage i fakkeltog sammen med naalakkersuisoq for selvstændighed, Suka K. Frederiksen. Fakkeltoget begynder klokken 18:30 og skal markere de fælles skridt, der skal tages på Grønlands vej til selvstændighed.

Er man til uhygge, er der mulighed for at besøge det gamle sygehus i Nuuk, hvor mange er døde gennem tiden og som går igen under kulturnatten. Det er ikke for sarte sjæle, lyder advarslen.

Du kan se programmet for kulturnatten på hjemmesiden kulturnat.gl.