VIDEO Kruse hastebehandler Sisimiut-torsk

Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruse, vedkender, at der er store problemer med indhandlingsmulighederne i Sisimiut.

Ifølge KNAPK’s lokalafdeling er der masser af torsk i farvandet ved Sisimiut. Men indhandlingsmulighederne er begrænsede, og det er de lokale fiskere stærkt utilfredse med. KNAPK’s lokalafdeling SAPP har truet med en havneblokade.

Indhandlingspriserne på torsk er så lave, at en torsk uden hoved koster 5,50 kr., og det kan ikke betale sig, mener Leif Fontaine, der udtaler sig på vegne af SAPP.

Læs også Torskefiskere i Sisimiut truer med havneblokade

Leif Fontaine siger, at fiskerne ikke har råd til andre udgifter, når prisen er så lav. Selvom der er masser af torsk, er der begrænset salg til Royal Greenland. De større fartøjer kan nemlig kun indhandle 2.000 kilo hver anden dag, og de mindre både kan kun indhandle 400 kg.

Naalakkersuisut er i gang

Ifølge Karl Kristian Kruse er Naalakkersuisut i gang med at behandle godkendelsen af en indhandlingslicens med udgangspunkt i en foreliggende ansøgning.

- Vi har forelagt Naalakkersuisut sagen om indsættelse af et indhandlingsskib. Men med udgangspunkt i de gældende regler, var det ikke muligt at godkende sagen. Og på den baggrund, har vi rettet henvendelse til Fiskerirådet med ønske om, at der foretages ændringer, og jeg håber at sagen bliver behandlet snarest, siger Karl Kristian Kruse til KNR.

Naalakkersuisoq for fiskeri tilføjer, at han har bedt sit embedsværk om at hastebehandle sagen, og at det er op til Naalakkersuisut, om de vil støtte oplægget. 

Du kan se hele indslaget herover.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt