Kronprinsesse Mary deltager i konference om vold i Nuuk

Konferencen ’Vold i hjemmet – et fælles ansvar’ bliver afholdt i Nuuk 30. august. Det bliver med besøg af Kronprinsesse Mary, Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen og en lang række fagfolk fra Grønland. Det skriver Mary Fonden i en pressemeddelelse fredag.
Skrevet af Kenneth Elkjær
12. august 2016 14:48

Vold i hjemmet er et stort problem her i landet. 62 procent af voksne kvinder i Grønland har været udsat for vold, men problemet er stadig belagt med et tabu. Det kan konferencen forhåbentligt være med til at ændre.

Konferencen ’Vold i hjemmet – et fælles ansvar’ bliver arrangeret af Kattunneq, der er et dansk-grønlandsk samarbejde. Håbet er, at fagfolk på tværs af faggrupper sammen kan finde løsninger på de store problemer med vold i de grønlandske hjem.

Mary Fonden med Kronprinsessen som formand er en del af Kattunneq, og hun kommer til at spille en aktiv rolle på konferencen i Nuuk.

Den danske kronprinsesse vil holde åbningstalen, deltage i formiddagens program, og så vender hun tilbage til afslutningen af konferencen i løbet af eftermiddagen.

I alt vil hun være i Grønland i tre dage fra d. 29 august og frem til d. 31. august. Foruden konferencen kommer hun også til at besøge en børnehave, holde møde med Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, besøge Nuuk Krisecenter og hun når også at holde møde med Børnerådet. 

Samfundet skal tage afstand til vold

En af de fagpersoner, der deltager den 30. august, er familiechefen i Kommuneqarfik Sermersooq, Tina dam. Hun håber, konferencen kan kickstarte debatten om vold, så der kommer mere fokus og flere tiltag på området.

- Vi er nødt til at forholde os mere aktivt til problematikken. Det er en del af vores ansvar som fagpersoner, at vi kan og tør italesætte de konsekvenser, vold i nære relationer har for både familielivet og for det enkelte individ og barn, så vi som samfund kan tage afstand fra vold og sammen opbygge en mere konstruktiv adfærd, siger Tina Dam i pressemeddelelsen.

Kattunneq, der arrangerer konferencen, er et samarbejdet mellem Mary Fonden, Danner, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecenteret, Departementet for Familie, ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen og OAK Foundation Denmark.  

Kattunneq har de seneste to år forsøgt at styrke indsatsen mod partnervold ved blandt andet at udveksle erfaringer og opkvalificere medarbejderne på krisecentrene i Grønland.

KNR satte i maj måned i år fokus på hustruvold. Det kan du læse mere om her:

Randi: Jeg var seks år i et voldeligt forhold

Thomas slog fordi han ikke kunne tale om sin vrede

Flygtede efter 27 års voldeligt samliv

Ofre for partnervold må flygte fra byen