- Vi, der kommer fra den østlige side af vort land, vil også gerne have tildelt ekstrakvoter, fordi vi står og ser på masser af narhvaler, der svømmer forbi, uden at vi kan gøre noget, klager Emanuel Nuko (PN).Foto: Merete Lindstrøm, KNR

Kritik fra flere sider: Naalakkersuisut ignorerer Østgrønland

En lokalpolitiker i Tasiilaq og fisker- og fangerorganisationen KNAPK langer ud efter Naalakkersuisut, der mener, at Naalakkersuisut forskelsbehandler i kvotefordelingen.

- Nu må det være nok: Naalakkersuisut må holde op med at arbejde for sig selv.

Sådan skriver formanden for lokalafdelingen af Partii Naleraq i Tasiilaq, Emanuel Nuko.

Han er træt af, at naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen tildeler narhvalskvoter til sin hjemegn, og han mener, at det skal stoppe.

Han skriver, at fangerne i Tasiilaq og omegn har søgt om ekstra kvoter på narhvaler, men har konstant fået afslag af Naalakkersuisut.

- Vi, der kommer fra den østlige side af vort land, vil også gerne have tildelt ekstrakvoter, fordi vi står og ser på masser af narhvaler, der svømmer forbi, uden at vi kan gøre noget, fordi vores kvote ikke rækker til flere narhvaler, klager lokalpolitikeren.

Tilgodeser hjemstavn

Men samtidig uddeles der ekstra kvoter til sin hjemegn, skriver Emanuel Nuko, med hentydning til at Naalakkersuisut tirsdag tildelte 14 ekstra narhvaler til Upernavik forvaltningsområdet, hvor naalakkersuisoq Jens Immanuelsen kommer fra.

- Det må være slut med forskelsbehandlingen, og man må holde op med at se skævt til os, skriver formanden for lokalafdelingen for Naleraq i Tasiilaq, Emanuel Nuko.

Lokalpolitikeren bakkes op af fisker- og fangerorganisationen KNAPK, der også mener, at Tasiilaq-området bliver ignoreret af Naalakkersuisut.

- Vi bliver nødt til at kræve stop for forskelsbehandlingen af vores landsmænd i Østgrønland og igen kræve, at disse gives samme mulighed for fremskaffelse af føde som deres landsmænd i Upernavik, siger næstformand i KNAPK Karl Tobiassen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt